RTS tuži RRA zbog prenosa sednica

Aleksandar Tijanić podnosi tužbu Vrhovnom sudu protiv uputstva Radiodifuzne agencije o obaveznom prenosu sednica Skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2007.

16:18

Default images

Direktor Radio-televizije Srbije najavio je da će u ponedeljak podneti tužbu zbog Obavezujućeg uputstva Republičke radiodifuzne agencije o direktnim prenosima skupštinskih zasedanja. On je na pitanja poslanika odgovorio da je njegova plata 220.000 dinara.

Na Odboru za kulturu i informisanje direktor RTS-a nije birao reči kojima bi objasnio zbog čega podnosi tužbu protiv Radiodifuzne agencije jer traži od RTS-a da obezbedi direktne prenose sednica parlamenta.

"Zašto su to uradili? Verovatno neko želi da pokaže da je tata nad medijskim sistemom Srbije. 'Ajde da vidimo da li je to tata ili mama", rekao je Tijanić.

"U ponedeljak ide tužba Vrhovnom sudu i tamo ću da pitam da li je taj ko je to uradio tata ili mama, pa ću tražiti da skine gaće da vidimo tačno da li je tata ili mama", rekao je direktor RTS-a.

U prisustvu urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića, članova Upravnog i Programskog odbora RTS-a, Tijanić je imao prilike da čuje brojna pitanja poslanika o funkcionisanju javnog servisa i njegovom finansiranju.

Podnoseći izveštaj Odboru Skupštine Srbije za kulturu i informisanje o radu javnog servisa, Tijanić je poslanicima obećao da će na brojna pitanja koja imaju odgovoriti pisanim putem, a da direktno odgovori udostojio je samo poslanika LDP-a Slobodana Maraša.

Maraš: Mislim da građani Srbije moraju imati prilike da saznaju kolika je plata direktora javnog servisa. To je bilo pitanje koje je direktoru Aleksandru Tijaniću postavljao i Administrativni odbor Skupštine i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i nisu dobili odgovor.

Tijanić: Evo dokaz da ne krijem platu. Ja zarađujem mesečno, kako koji mesec, između 200 i 220 hiljada dinara. Prilična plata za srpske uslove, ali smatram da bi na bilo kojoj privatnoj televiziji zarađivao 10 puta više. Prema tome, smatram da sa mojim učinkom dajem novac RTS-u. Zašto to radim? Zato što sam emotivan čovek.

Tijanić je hvalio napredak javnog servisa, rekavši da je RTS izrastao u jednu od najstabilnijih srpskih institucija, ali da će kroz "treći val socijalnog programa" iz te medijske kuće morati da ode oko 1.000. ljudi.

Istovremeno, Tijanić je saopštio i da procenat naplate pretplate za RTS raste i da je prošlog meseca iznosio više od pet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: