Čile pogodio jak zemljotres

Novo podrhtavanje tla od 5,7 stepeni zabeleženo na severu Čilea dva sata posle snažnog zemljotresa od 7,7 stepeni Rihterove skale.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 14.11.2007.

18:07

Default images

Prema do sada raspoloživim informacijama, nema mrtvih ali ima povređenih, uglavnom sa lakšim povredama, dok su materijalne štete velike, a zemljotres se osetio i u Peruu i Boliviji. Epicentar novog potresa je 58 km severzapadno od primorskog rudarskog grada Antofagasta na dubini od 41 km, javio je Rojters.

Najviše je stradao grad Tokopila, 120 km severno od Antofagasta, rudarskog grada na obali mora.

Antofagasta i Tokopila su bez struje. Očevici pričaju da je zemljotres bio veoma snažan i neuobičajeno dug.

Čileanske vlasti su odbacile mogućnost pojave cunamija koji bi zapretio primorskom oblastima.

Pacifički centar za upozoravanje protiv cunamija objavio je opasnost od cunamija za Havaje, koji su zapadno od Ccilea na Pacifiku, ali je saopštio da neće biti džinovskih talasa.

Epicentar zemljotresa, koji se dogodio pre podne po lokalnom vremenu (15:40 sati po srednjoevropskom), nalazio se 106 kilometara zapadno od grada Kalama, na dubini od 60 kilometara.

Podrhtavanje tla se snažno osetilo i u čielanskom glavnom gradu Santijagu, koji se nalazi na 1.260 kilometara južnije od epicentra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: