Skupština i dalje o sudijama USS

Poslanici Skupštine nastavili su raspravu o listi kandidata za sudije Ustavnog suda Srbije koje imenuje predsednik Republike.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2007.

10:21

Default images

Oni su u toku jučerašnje rasprave razmotrili listu kandidata za sudije tog suda koju je predsednik Srbije Boris Tadić predložio parlamentu i započeli raspravu o kandidatima parlamenta.

Sa liste koju je Tadić predložio parlamentu, poslanici treba da izaberu pet od deset predloženih sudija, a isti broj sudija predsednik Srbije bira sa liste Skupštine Srbije.

Poslanici će, pošto završe tu raspravu, preći na debatu u pojedinostima o Predlogu zakona o Ustavnom sudu, koji treba da bude usvojen na istoj sednici na kojoj će parlament izabrati sudije sa liste šefa države, a nakon toga o Predlogu zakona o azilu, na koji su poslanici uložili oko 100 amandmana.

Omeragić: Omerović mi pretio

Poslanik Liste za Sandžak Bajram Omeragić izjavio je da mu je polanik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović danas pretio u Skupštini. Omeragić je optužio Omerovića da mu je u Skupštini prišao i rekao da mu "ovo nije Novi Pazar i da će u Beogradu da ga proguta mrak".

"Nedopustivo je da se narodnom poslaniku preti da će da ga proguta mrak. Preneo sam to šefici Poslaničke grupe Demokratske stranke Nadi Kolundžiji i tražio da to prenese predsedniku Srbije i DS-a Borisu Tadiću", rekao je Omeragić. On je dodao da nadležni treba da znaju o čemu se radi ako ga zaista "proguta mrak".

Omerović je negirao optužbe i naveo da "svi koji ga poznaju znaju da on retko psuje, vređa i da se pretnjama sigurno ne služi". Omerović je naveo da je taj skandal izazvan zbog polemike koju su njih dvojica vodila u vezi s kandidaturom sudije Okružnog suda u Novom Pazaru Zajnepe Kavrajić.

"Umesto da govorite o kandidatu vi Omeragiću izmišljate i zloupotrebljavate ovu govornicu a mene optužujete za nešto što je monstruozno i strašno. Zaprepašćen sam dokle ste spremni da idete i to je čista manipulacija", rekao je Omerović.

On je rekao da je kandidatkinja za sudiju Ustavnog suda Zajnepa Kavrajić problematična iz više razloga, a pre svega zato što "postoje indicije da je učestvovala u izbornoj krađi i da ima veze s kriminalnim krugovima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: