Javni radovi i nova radna mesta

Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula projekte javnih radova u celoj Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2007.

16:20

Default images

Državni sekretar za zapošljavanje Vladimir Ilić uručio je prve ugovore predstavnicima projekta javnih radova za Južnobački okrug. Tim ugovorima je odobreno osam projekata javnih radova, u kojima će biti zaposleno više od 100 ljudi iz tog okruga.

Mnogi nezaposleni u Srbiji moći će da konkurišu za posao i u projektu javnih radova. Kada prođu kurseve u kojima će biti osposobljeni za preduzetništvo, nezaposleni će moći da konkurišu za subvencije za samozapošljavanje.

Tatjana Pavlov iz Vrbasa odlučila je da pokuša da proizvodi ambalažu. Posle osposobljavanja za posao, otvorila je kompaniju Megapak.

"Bila sam na kursu za preduzetničko osposobljavanje i dobila sam subvenciju od 113.000 dinara, koju sam uložila u svoju firmu. Uskoro ću početi da širim proizvodnju", kaže ona.

Akcijom javnih radova stimulišu se i vlasnici privatnih kompanija da zaposle novu radnu snagu.

Projekti odobreni u Južnobačkom okrugu obuhvataju, između ostalog, pomoć starijima, sanaciju divljih deponija i razvoj turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: