Manila: Bomba ispred Parlamenta

U eksploziji bombe na ulazu u Donji dom filipinskog parlamenta danas su poginuli poslanik Vahab Akbar i njegov vozač.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2007.

17:55

Default images

Akbar je i bio meta napada muslimanskih ekstremista. U eksploziji je povređeno osmoro ljudi, saopštila je policija. Akbar, bivši guverner južne filipinske provincije Basilan, koji je i ranije bio meta muslimanske grupe Abu Sajaf, preminuo u bolnici od zadobijenih rana, dok je njegov vozač poginuo na licu mesta.

Šef policije u Manili Geri Barijas rekao je da je Akbar i bio meta tog napada, dok je šef nacionalne policije Avelino Razon potvrdio da je uzrok eksplozije ispred parlamenta bila bomba, prenela je agencija AP.

"Sada već mogu da kažem da je to bomba, mada ne mogu da kažem o kojoj se bombi radi", rekao je Razon.

Eksplozija se dogodila oko 12 sati po srednjoevropskom vremenu, dok su poslanici Donjeg doma izlazili iz parlamenta, a od eksplozije se srušila nadstrešnica nad ulazom u zgradu, prenela je agencija Rojters, navodeći da je nekoliko automobila parkiranih ispred nacionalne skupštine, takođe odleteo u vazduh.

Dosadašnja istraga ukazuje da je bomba bila postavljena u jedna od dva parkirana motorcikla koja je aktivirana kada je Akbar prišao svom vozilu.

Politička situacija na Filipinima je veoma napeta budući da se predsednica Glorija Makapagal Arojo po treći put suočava sa zahtevima za ostavku dok zemlju potresaju brojni korupcionaški skandali i aktivna opozicija, navele su svetske agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: