Blokada pravosudnih institucija

Dogovor Sindikata sa vladom nije postignut, jer sindikalci povećanje zarade za 100 odsto. Najava potpune obustave rada od sutra.

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2007.

18:24

Default images

Ministar pravde Srbije Dušan Petrović, iako je izrazio razumevanje za probleme zaposlenih, pozvao ih je da da budu realni, jer probijanje budžetskih okvira preti da ugrozi ekonomsku stabilnost zemlje. Ministar finansija Mirko Cvetković poručio je juče da je plate u pravosuđu do kraja godine neće biti povećane. On ostavlja mogućnost da se plate menjaju u skladu sa povećanjem inflacije.

Građani su u prethodnim danima na svojoj koži osetili štrajk Sindikata pravosuđa, jer je on izazvao velike gužve i skoro paralisao rad sudova. Ako sutra dođe do potpune obustave rada, to će se sigurno i desiti.

No, čini se da nisu svi u sindikatu istomišljenici - predsednik Sindikata zaposlenih u kragujevačkom pravosuđu Miladin Džajević izjavio je da je očigledno da zahtev o povećanju plata za 100 odsto nije moguće ispunuti, najavljujući da će štrajkački odbor sutra da utvrdi dalji tok protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: