Čačak: Postoji li službena beleška

MUP nije odgovorio na pitanje da li postoji službena beleška o tome da je novinar navodno seksualno zlostavljao životinje.

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2007.

11:47

Default images

Čačanski novinari ne odustaju u nameri da se slučaj navodnog zlostavljanja ovaca iz Kačulica istraži do kraja. Oni su posle optužbi Velimira Ilića da su neke od njihovih kolega zoofili i sodomisti, od policije zatražili podatak o navodnim izjavama lokalnih seljaka koji su, kako "kapitalni" ministar tvrdi, potvrdili novinarske nastranosti.

Dva novinarska udruženja, NUNS i UNS, su od poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića tražila da im pomogne se optužbe ministra Ilića istraže do kraja.

Podsetimo, ministar za infrastrukturu tvrdio je da za sve njegove optužbe postoji i zapisnik u policiji, a povod za ceo slučaj, je pokušaj čačnskog novinara da snimi bespravno podignutu bolnicu Velimira Ilića.

Stojan Marković iz Čačanskih novina i predstavnik NUNS-a kaže da odgovor do danas nisu dobili, ni posle dve nedelje koliko je bio zakonski rok.

"Ovo zaista smatram grubim kvalifikacijama u najmanju ruku od strane ministra Ilića prema novinarskoj profesiji i javnosti uopšte", kaže Marković.

Podsetimo, na smederevskoj televiziji Jerina pre mesec dana Velimir Ilić zajedno sa voditeljem objasnio je odakle potiče informacija o navodnoj sodomiji.

"To je jedna priča koja je dobijena od MUP-a kada su saslušani seljaci iz okruženja, ljudi koji su dali izjave da su ga viđali više puta da je seksualno zlostavljao životinje, da je dolazio na farmu", izjavio je tada ministar Ilić.

Velimir Ilić i dalje ne odstupa od uvreda ali sada, međutim, kaže da novinara koga je optužio nikada nije video, iako ga je pre samo mesec dana grubo izvređao jer je on pokušao da snimi njegovu bespravno sazidanu bolnicu.

"Nemam veze, nit je čovek ikada bio na mom posedu... Znate kako, izborna kampnja je počela kako se vidi i to je nešto u sklopu toga. Nikada čoveka nisam video, niti je pravio intervju sa mnom. On je imao konflikt sa seljacimna i njegove nastranosti neka raspravlja njegovi urednici i policija i ima zapisnik u policiji gde sve to može da se vidi", tvrdi Velimir Ilić.

Zahtev čačanskih novinara stigao je do poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića. On kaže da će od policije zatražiti da podatak o tome da li famozna beleška uopšte postoji.

"Za početak treba da vidimo šta je sa tom informacijom, da li uopšte postoji bilo kakav trag o tom predmetu koji bi potkrepio ministrovu tvrdnju", kaže Šabić.

On kaže da će policiji dati rok od pet dana da ga obaveste o ovom slučaju i da će o rešenju odlučiti nakon njihovog odgovora. Čačanski novinari poručuju da će i preko ostalih nadležnih službi zaštititi svog kolegu i insistirati da se ovaj slučaj istrazi do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: