SAD šalju izaslanika u Gruziju

SAD će tokom vikenda će poslati izaslanika u Gruziju kako bi naglasile protivljenje proglašavanju vanrednog stanja u toj zemlji.

Izvor: Beta

Subota, 10.11.2007.

10:29

Default images

Pomoćnik državnog sekretara za odnose s Evropom Met Briza susrešće se u narednim danima s gruzijskim predsednikom Mihailom Sakašvilijem i drugim zvaničnicima. "On će u Gržiji izneti naše stavove i savet", rekao je juče portparol Stejt departmenta Šon Mekormak.

Za glasanje u parlamentu kojim je prihvaćeno proglašavanje vanrednog stanja, Mekormak je rekao da je razočaravajuće. Sakašvili je rekao
da je vanredno stanje potrebno kao protivmera pretnjama koje dolaze od ruskih službi bezbednosti, za koje je ocenio, da podstiču građanske nemire u Gruziji.

Mekormak je rekao da uvođenje vanrednog stasnja, iako privremeno, nije u interesu gruzijskog naroda. On, međutim, nije rekao da li uvođenje vanrednog stanja može negativno uticati na nade Gruzije da uđe u NATO.

Mekormak je rekao da SAD, kao i druge članice NATO, posmatraju uslove u Gruziji, kao i da će oceniti da li se ti uslovi podudaraju sa zahtevima za članstvo u NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: