Uhapšen Avni Krasnići

Avni Krasnići, svedok na suđenju komandantu OVK Ramušu Haradinaju, uhapšen je danas zbog optužbi za nepoštovanje suda.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2007.

20:08

Default images

Krasnići je 29. oktobra optužen jer se nije povinavao nalogu suda da dođe na suđenje Haradinaju i dvojici kooptuženih za počinjene zločine nad Srbima, Romima i "nepodobnim" Albancima na Kosovu u periodu od 1. marta do 30. septembra 1998. godine.

Optužnica protiv Krasnićija je u poverljivosti podignuta 5. novembra, a danas je obelodanjena posle njegovog hapšenja.

Prvo pojavljivanje Krasnićija pred sudijama zakazano je za ponedeljak, 12. novembar. Prvi svedok, optužen za nepoštovanje suda u postupku protiv Haradinaja, je Šefket Kabaši, koji je odbio da svedoči 5. juna.

Tužilaštvo upozorava da se, tokom celog suđenja Haradinaju i dvojici njegovih saradnika, zatrašuju svedoci, što dovodi do njihovog odbijajanja da svedoče.

Haradinaj, koji je bio i privremeni pokrajinski premijer predao Tribunalu 9. marta 2005, privremeno je pušten na slobodu od juna 2005. do februara 2007, a suđenje mu je počelo 5. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: