Češki vojnici Kfora prisluškivani?

Češki bataljon Kfora prošle godine bio prisluškivan, tvrdi češka Vojna obaveštajna služba.

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2007.

11:52

Default images

U godišnjem izveštaju češke Vojne obaveštajne službe, vojnici su bili meta stranih špijuna koji su pokušavali da preko praćenja i prisluškivanja dođu do poverljivih informacija. Nezavisni eksperti, međutim, veruju da se pre radilo o aktivnostima lokalnog stanovništva na Kosovu kako ne bi bile otkrivene njihove nelegalne aktivnosti.

"Dobili smo upozorenje da se prisluškuju naši telefoni i armijske radio veze. Dobili smo instrukcije da pazimo šta pričamo", potvrdili su za Lidove novini češki vojnici koji su 2006. bili na Kosovu.

Iako novi izveštaj navodi da su na Balkanu, Bliskom istoku, Avganistanu i zemljama SSSR-a Česi najviše izloženi aktivnostima stranih obaveštajnih službi, stručnjak Andor Šandor veruje da su na Kosovu ti strani špijuni u stvari meštani.

"Vrlo dobro znaju kada, kuda i koji deo jedinice je krenuo i šta traži. Kako bi drugačije bilo moguće da se u zemlji gde svako ima oružje u racijama gotovo ništa ne nađe", rekao je bivši šef češke Vojne obaveštajne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: