Zaplenjeno više od 11 tona kokaina

Meksička policija i carinska služba zaplenile više od 11 tona kokaina u luci na pacifičkoj obali.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2007.

09:50

Default images

Reč je o jednoj od najvećih zaplena u Meksiku, saopštila je Vlada. Policija je drogu našla na palubi teretnog broda koji je pod zastavom Hongkonga u utorak doplovio iz Kolumbije u luku Mancaniljo, u državi Kolima, saopšteno je iz kancelarije meksičkog vrhovnog tužioca. "Do sada smo izbrojali 10.516 paketića droge, čija je ukupna težina veća od 11 tona", kaže se u jučerašnjem saopštenju.

Meksički vojnici su početkom oktobra zaplenili najmanje 11 tona kokaina u jednom meksičkom gradu na obali Atlantskog okeana.

Predsednik Felipe Kalderon je, od kada je došao na vlast, u decembru prošle godine, rasporedio hiljade vojnika širom Meksika kako bi se obračunao s vladajućim zalivskim i Sinaloa narko-kartelima.

Među poslednjim uspesima Meksika u otkrivanju krijumčara droge jeste i prošlonedeljno hapšenje Sandre Avilje, koja ima reputaciju glavne krijumčarke.

Više od 2.000 ljudi ubijeno je ove godine u borbama Vladinih snaga i krijumčara droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: