Olmert obelodanio da ima tumor

Premijer Izraela Ehud Olmert obelodanio je da ima tumor prostate u ranom stadijumu i da nije u životnoj opasnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2007.

12:37

Default images

Olmert je naveo da je kancer otkriven pre desetak dana, tokom rutinskog lekarskog pregleda, i da će nastaviti da obavlja dužnost. Olmert je objasnio da njegovo stanje ne zahteva ni hemoterapiju ni zračenje, a da će "mikroskopska" izraslina, bez metastaza, biti otklonjena jednostavnom hirurškom intervencijom, u narednih nekoliko meseci, a posle toga se očekuje potpun oporavak.

Olmert je izjavio da nema nameru da ode s funkcije, niti da na bilo koji način izmeni svoju radnu rutinu. "Moći ću da ispunjavam dužnosti pre tretmana i nekoliko sati posle. Lekari su mi rekli da imam pune šanse za oporavak", kaže Olmert.

Jedan od Olmertovih lekara Šlomo Segev je rekao da je biopsija urađena 19. oktobra i da su rezultati stigli nedelju dana kasnije. Drugi lekar Kobi Ramon izjavio je da se intervencija može odložiti najmanje šest nedelja bez opasnosti.

Premijer je dodao da je, uprkoš činjenici što nema obavezu da otkriva stanje svog zdravlja, odlučio da to učini jer građani Izraela imaju pravo da znaju.

Olmert je postao premijer u maju prošle godine, a od januara te godine zamenjivao je Arijela Šarona, koji je pretrpeo jak moždani udar posle kog je pao u komu.

Olmertova popularnost znatno je opala posle prošlogodišnjeg rata izraelske vojske protiv libanskog Hezbolaha, u kom se ocenjuje da nisu postignuti ciljevi Izraela.

Na pad popularnosti uticale su i sumnje na korupciju i nelegalna postavljenja, zbog kojih su protiv Olmerta nedavno povedene odvojene istrage. On je poricao da je bilo šta loše učinio, naglašavajući da je neuništiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: