Informatičko opismenjavanje Roma

Udruženje Roma "Otvoreno srce" i Narodni univerzitet "Božidar Adžija" pokreću besplatnu obuku romske manjine za rad na računaru.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

19:10

Default images

U prvoj grupi je 49 polaznika, a planirano je da u narednih godinu dana obuku prođe od 300 do 700 pripadnika romske nacionalne manjine. Projekat bi, kako je izjavio predstavnik Udruženja Milan Gavrilović, trebalo da pomogne da Romi lakše nađu posao i ostvare povoljniji položaj u društvu.

Zainteresovani za učešće u obuci se mogu obratiti Udruženju Roma "Otvoreno srce", a kriterijumi za prijavljivanje će biti, pored ostalog, socijalni status porodice iz koje kandidati dolaze i uspešnost u dosadašnjem školovanju.

Direktor Narodnog univerziteta "Božidar Adzija" Zoran Milanović najavio je da će pripadnicima romske manjine biti omogućeno besplatno pohađanje i drugih programa na tvom univerzitetu.

Udruženje Roma "Otvoreno srce", koje se već sedam godina bavi rešavanjem socijalno-zdravstvenih problema Roma, počeće 10. novembra projekat narodne kuhinje. Projekat će biti isključivo namenjen romskoj populaciji i hrana će se dostavljati u romska naselja dva puta nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: