SO da poništi odluku o smeni

Ministarstvo predlaže SO Knić da poništi odluku o razrešenju predsednice Skupštine Snežane Banković-Đokić.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

18:06

Default images

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu navodi da će, ukoliko Skupština opštine to ne uradi u roku od mesec dana, samo poništiti tu odluku. Snežana Banković-Đokić (NS) je razrešena dužnosti zato što je otišla na porodiljsko bolovanje.

U konkretnom slučaju, razrešenje predsednice Skupštine zbog toga što je otišla na porodiljsko odsustvo, suprotno je Ustavom zagarantovanoj posebnoj zaštiti, koju majke uživaju pre i posle porođaja, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Kako je navedeno, sednica od 19. oktobra na kojoj je Snežana Banković-Đokić smenjena, a na njeno mesto izabran Milija Radonjić, nezakonito je zakazana, pa su stoga i odluke donete na njoj nezakonite, zbog čega se moraju poništiti.

"Predsednica Skupštine opštine Knić nalazila se na porodiljskom bolovanju, što u suštini nema nikakvog uticaja na propisanu proceduru, jer joj odlaskom na bolovanje nije prestala funkcija", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: