Raskid ugovora sa Varteksom?

Preduzeće Univerzijada uputilo predlog varaždinskom Varteksu za sporazumni raskid ugovora o izradi odela za učesnike tog takmičenja.

Izvor: Beta

Subota, 20.10.2007.

11:23

Default images

"Očekujemo odgovor Varteksa početkom sledeće nedelje na osnovu koga će se definisati dalji koraci vezani za raskid ugovora", navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Varaždinski Varteks je početkom juna s firmom "Univerzijada Beograd 2009" potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji kojim je postao ekskluzivni nabavljač službene odeće i obuće za sportiste, članove odbora i službene osobe Univerzijade koja će se 2009. održati u Beogradu.

Međutim, taj je ugovor izazvao brojne reakcije u Srbiji, pa je u septembru inspekcija Ministarstva financija Srbije najavila preispitivanje tog ugovora zbog kršenja Zakona o javnim nabavkama.

Preduzeću "Univerzijada Beograd 2009", čiji su osnivači Vlada Srbije i Univerzitetski sportski savez Srbije, zamereno je što je posao izrade uniformi vredan oko četiri miliona evra poverila Varteksu bez javnog nadmetanja.

Vlada Srbije je 4. oktobra potvrdila da je Organizacioni odbor 25. letnje Univerzijade doneo odluku da se "sporazumno raskine ugovor s poduzećem Varteks iz Varaždina koji je sklopilo poduzeće Univerzijada Beograd 2009."

Univerzijada će se održati od 1. do 12. jula 2009. u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: