Slovenija: Predizborna tišina

U Sloveniji počela predizborna tišina, pred sutrašnje izbore za predsednika države, na kojima će moći da se glasa i u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2007.

10:48

Default images

Noćas u ponoć je počela jednodnevna izborna tišina, pred četvrte predsedničke izbore, koji se održavaju u nedelju, 21. oktobra. Po isteku petogodišnjeg mandata dosadašnjem predsedniku Janezu Drnovšeku, njegovo mesto će zauzeti jedan od trinaest kandidata, među kojima su najpoznatiji Alojz Peterle, Zmago Jelinčić Plemeniti, Mitja Gaspari i Danilo Turk.

Pored njih, na izborima, po prvi put kandiduje i invalid, Elena Pečarič, koja boluje od mišićne atrofije i predsednica je Društva za teoriju i kulturu hendikepa.

Slovenački glasači, koji se nalaze u Srbiji, moći će da glasaju 21. oktobra, u nedelju, u Ambasadi Republike Slovenije, koja se nalazi u Beogradu, u Pariskoj ulici broj 15. Glasačko mesto u ambasadi biće otvoreno od 9 do 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: