Dan oslobođenja Beograda

Predsednik Srbije Boris Tadić položio je danas venac na spomenik oslobodiocima Beograda i upisao se u spomen knjigu.

Izvor: Beta

Subota, 20.10.2007.

10:52

Default images

Tadić je, kako je saopštila pres služba predsednika, upisao: "Za Srbiju koja se uvek borila i boriće se protiv fašizma. Slava palim herojima".

Danas se navršava 63 godine od dana kada su jedinice Narodnooslobodilačke armije pod rukovodstvom generala Peka Dapčevića i Crvene armije, ušle u Beograd i oslobodile ga posle žestokih sedmodnevnih borbi za nemačkim snagama.

Delegacija društva za istinu o Narodno-oslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji položila je danas, povodom 63. godišnice oslobodjanja Beograda, cveće na groblje oslobodilaca Beograda, i u Kuću cveća na grob maršala Tita.

Cveće je položeno i na grob komandanta jedinica Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije u operaciji oslobadjanja Beograda od fašističkih i kvislinških jedinica Peke Dapčevća i na grob Mijalka Todorovića, političkog komesara tih jedinica, saopštila je ta organizacija.

Društvo za istinu o NOB-u i Jugoslaviji pozdravlo je inicijatvu predsednika opštine Novi Beograd Željka Ožegovića za promenu naziva beogradske ulice Proleterske solidarnosti u Ulicu antifašstičke borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: