"Dopuniti istragu o Anji Grahovac"

Kako saznaje B92, Okružno tužilaštvo traži dopunu istrage o smrti trogodišnje Anje Grahovac tokom operacije katarakte.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2007.

15:26

Default images

Anji Grahovac je u maju ove godine operisana katarakta na privatnoj klinici Perfekta, a Tužilaštvo traži preispitivanje izveštaja veštaka novosadskog Medicinskog fakulteta po kom smrt Anje Grahovac nije nastupila zbog greške lekara.

U izveštaju koji je juče dostavljen Tužilaštvu navodi se da lekari nisu učinili propust koji je mogao dovesti do smrti Anje Grahovac, ali istovremeno nisu utvrdili kako je došlo do moždane smrti i šta je njen uzrok.

Tužilaštvo je tražilo i da bude utvrđeno da li su tokom perioda dok je Anja Grahovac bila u komi, na Institutu za majku i dete rađena genetska istraživanja.

Osumnjičeni lekari, anesteziolog Stanoje Glišić, oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik Perfekte Dejan Milutinović i serviser Milan Vasiljević i dalje su u pritvoru jer se istražni sudija nije saglasio s predlogom Tužilaštva da im ta mera bude ukinuta, pa će o tome u ponedeljak odlučivati Vrhovni sud Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: