Smrt A. Grahovac nije greška lekara

Veštaci utvrdili da smrt trogodišnje Anje Grahovac nije posledica lekarske greške.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2007.

11:52

Default images

Kako je potvrđeno za B92, veštaci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu utvrdili su da lekari koji su u maju ove godine operisali trogodišnju Anju Grahovac nisu učinili propust koji je mogao dovesti do njene smrti. U nalazu se konstatuje i da je kod Anje Grahovac utvrđena moždana smrt, ali ni novosadski veštaci nisu odgovorili na pitanje kako je do moždane smrti došlo i šta je njen uzrok.

Predmet se od juče ponovo nalazi u Okružnom tužilaštvu, koje treba da odluči o postupanju u tom predmetu. Advokati osumnjučenih su, pošto je iz Novog Sada stigao nalaz veštaka, podneli zahtev za ukidanje pritvora.

U pritvoru su anesteziolog Stanoje Glišić, vlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović, suvlasnik očne ordinacije "Ilić" Božidar Ilić i serviser aparata za dovod kiseonika Milan Vasiljević. Oni su uhapšeni posle smrti Anje Grahovac, koja je tokom operacije 21. maja ove godine pala u komu, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna.

Ročište o smrti Zorana Matića

Posle emitovanja prošlonedeljne emisije B92 istražuje o lekarskim greškama, danas pred III opštinskim sudom u Beogradu, posle godinu i po dana odlaganja, održano ročište u procesu kojim treba da se utvrdi odgovornost za smrt Zorana Matića operisanog novembra 2000. na privatnoj klinici Decedra.

U postupku protiv Dragoslava Vukajlovića, koji je operisao Zorana Matića, od 15 zakazanih ročišta, čak 11 je odloženo, a na današnjem su iskaz dali Vukajlović i Živojin Matić, otac preminulog.

Zoran Matić je preminuo pet dana posle operacije vena, a suđenje traje sedam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: