Jagodina: Podrška Vuku Bojoviću

Građani Jagodine, radnici Zoološkog vrta i čelnici opštine potpisima podržali direktora zoo-vrta u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2007.

15:55

Default images

Pojedini Jagodinci su, predvođeni predsednikom Draganom Markovićem-Palmom i predsednikom Skupštine opštine Ratkom Stevanovićem, na glavnom gradskom trgu svojim potpisima podržali direktora zoološkog vrta u Beogradu Vuka Bojovića, koji štrajkuje glađu zbog namera o izmeštanju vrta.

Bojović je počasni građanin Jagodine i jedan od najzaslužnijih ljudi što je taj grad prošle godine dobio zoološki vrt, jedini južno od Beograda, izjavio je novinarima na mestu potpisivanja Marković.

Napominjujući da Bojovića u Srbiji znaju svi "od pet do 90 godina, Marković je rekao da postoji ideja izmeštanja zoološkog vrta, što - prema njegovim rečima - "neće uspeti" .

On se nada "da će agonija Bojovića biti okončana danas ili sutra i da će on nastaviti da radi svoj posao koji je radio i pre".

Direktor beogradskog zoološkog "Vrta dobre nade" Vuk Bojović počeo je u sredu, 10. oktobra, štrajk glađu zbog toga što je gradska komunalna inspekcija porušila tri nelegalno podignuta kioska u tom vrtu.

Komunalna inspekcija grada Beograda pre mesec dana utvrdila je da su u zoološkom vrtu nelegalno postavljena 22 privremena objekta i donela rešenja o njihovom uklanjanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: