Ovčara: Odlaganje do daljeg

Suđenje za ratni zločin na Ovčari odloženo do daljeg pošto je odbrana tražila izuzeća više predsednika različitih sudova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.10.2007.

12:47

Default images

Odbrana je tražila izuzeće sudskog veća, predsednika Okružnog suda u Beogradu Siniše Važića i predsednice Vrhovnog suda Srbije Vide Petrović-Škero. Ponovljeno suđenje za zločin na Ovčari kod Vukovara, počinjen u novembru 1991, trebalo je danas ponovo da počne zbog izmene u sastavu sudskog veća.

U sudskom veću je od 1. oktobra Snežana Garotić-Nikolić umesto sudije Gordane Božilović-Petrović.

Predsedavajući veća Vesko Krstajić je, na zahtev advokata Dušana Mašića, branioca optuženog Saše Radaka, da obrazloži razloge o promeni u sastavu veća, rekao da je to pitanje godišnjeg rasporeda sudija koji određuje predsednik Okružnog suda i da samo on može da obrazloži odluku.

Mašić je, zatim, tražio izuzeće kompletnog sudskog veća, Važića i Vide Petrović-Škero, a potom je pretres prekinut do daljeg, odnosno dok o tim zahtevima ne bude odlučeno na opštoj sednici Vrhovnog suda Srbije.

Prvostepenu presudu optuženima za streljanje hrvatskih zarobljenika Vrhovni sud je krajem prošle godine poništio i suđenje vratio na početak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: