Planiran atentat na Putina?

Na ruskog predsednika Vladimira Putina pripreman je atentat koji je trebalo da bude izveden tokom njegove predstojeće posete Iranu.

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2007.

20:05

Default images

Televizija "Rusija" je prenela, pozivajući se na izvore ruske novinske agencije "Interfaks" iz ruskih specijalnih službi, da se za atentat pripremalo nekoliko grupa bombaša samoubica. Agencije Itar-Tas i RIA Novosti navele su da je pres služba Kremlja odbila da komentariše informaciju o pripremanom pokušaju ubistva Putina i potvrdila da je ruski predsednik obavešten o toj informaciji.

Agencija Interfaks javila je, pozivajući se na izvore iz ruskih specijalnih službi, da će, "po različitim izvorima van Rusije, biti izvršen pokušaj ubistva tokom Putinove posete Teheranu".

"Nekoliko grupa terorista samoubica pripremano je da izvrši to ubistvo", rekao je taj izvor Interfaksu.

Predsednik Rusije će danas i sutra boraviti u Nemačkoj, odakle treba da otputuje u Teheran sutra u dvodnevnu radnu posetu, gde će uz lidere Irana, Azerbejdžana, Kazahstana i Turkmenistana učestvovati u radu drugog samita zemalja kaspijskog regiona.

To će biti prva poseta jednog ruskog predsednika Iranu posle više od 60 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: