Ubijeno 13 turskih vojnika

Kurdski pobunjenici ubili su 13 turskih vojnika u današnjim sukobima na jugoistoku Turske, saopštila je turska vojska.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.10.2007.

20:30

Default images

Vojnici su ubijeni u pokrajini Širnak, nedaleko od mesta gde je početkom ove sedmice, ubijen jedan kurdski pobunjenik, navodi se u saopštenju objavljenom na veb sajtu vojske. Operacija hvatanja pobunjenika je u toku, a turska vojska je bombradovala oblasti u blizini tursko-iračke granice, kako bi sprečila pobunjenike da stignu do svojih baza na severu Iraka, preneo je AP.

U obračunu turske vojske sa kurdskim pobunjenicima u petak, u Širnaku, poginuo je jedan pobunjenik, dok su tri turska vojnika ranjena.

Turska i Irak su u prošlog petka potpisali sporazum o saradnji i pooštravanju borbe protiv separatističkih kurdskih pobunjenika iz redova Radničke partije Kurdistana (PKK), koji napadaju Tursku iz svojih baza u Iraku.

PKK se za autonomiju Kurdistana, oblasti na jugoistoku Turske, bori od 1984. godine i od tada je u sukobima život izgubilo više desetina hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: