Za RTB zainteresovano pet kompanija

Tendersku dokumentaciju za kupovinu RTB-a Bor noćas do ponoći, kada je istekao rok za to, otkupilo je pet kompanija.

Izvor: B92

Subota, 06.10.2007.

17:06

Default images

Kako je rečeno u borskom kombinatu bakra, dokumentaciju su otkupile firme "Ist Point" Zorana Drakulića, "Strajk Fors" biznismena iz Rusije Olega Deripaske, "Briksleg" iz Austrije, ruska firma "Solvej" i "Vedante Risorsis" iz Indije.

"Solvej" je vlasnik makedonskih rudnika olova i cinka "Sasa" i bakra "Bučim" za koje je RTB oko deset godina prerađivao bakarni koncentrat.

"Vedante Risorsis" se bavi trgovinom aluminijuma, bakra i cinka.

Rok za podnošenje finalne ponude za kupovinu RTB-a po najnižoj ceni od 340 miliona dolara ističe 31. oktobra.

Na tenderu je ponuđen prenos prava na eksplataciju, rafinaciju bakra, kao i imovina Rudnika bakra Bor, Rudnika bakra Majdanpek i Topionica.

Budući vlasnik će morati da ponudi najmanje 180 miliona dolara investicija i prihvati sve obaveze iz socijalnog programa.

Prvi tender za prodaju RTB-a poništen je pošto prvoplasirani ponuđač, rumunski "Kuprom" ni u dodatnom roku nije platio ponuđeni iznos od 400 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: