Dogovor o javnim preduzećima

Lideri DS-a, DSS-a i G17 plus postigli dogovor o podeli rukovodećih mesta u javnim preduzećima u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 06.10.2007.

15:55

Default images

Kako saznaje B92 u vladajućoj koaliciji, podeljena su mesta u 30 velikih, javnih preduzeća i to po izbornim rezultatima koje su stranke postigle na izborima. Dogovor su postigli Vojislav Kostunica, Boris Tadić i Mlađan Dinkić na sastanku koje je juče održan u krugu najužih saradnika i visokih funkcionera tih partija.

Raspodela javnih preduzeća po strankama je sledeća:

Demokratska stranka dobila je NIS, Telekom, Lutrija Srbije, PTT, RZZO, Dunav osiguranje, Građevinksa direkcija Srbije, Službeni glasnik, Trans nafta, Poštanska štedionoica, Fond PIO, Jat i Srpsku banka.

Demokratska stranka Srbije imaće čelne ljude u EPS-u, Srbija gasu, Železnicama Srbije, predvodiće Srbija šume, Puteve Srbije, Zavod za udžbenike, Galeniku, Beogradski Sajam, Geneks i Skloništa.

G17 plus predvodiće Komercijalnu banku, Aerodrom Beograd, Srbija vode, Elektromreže Srbije i Javna skijališta.

Pištolova: Najgore prošla Demokratska stranka

Urednica sajta Enerdži-obzerver Sika Pištolova ocenjuje da je u ovakvoj raspodeli najgore prošla Demokratska stranka:

"Najveći dobitnici u ovoj podeli su DSS i G17 jer oni zajednički imaju kontrolu na elektroenergetiku Srbije. Kao što je poznato EPS neće uskoro biti privatizovan, a što se tiče Elektromreže Srbije (EMS) koji je dobio G17, one nikada neće biti ni privatizovane. Pravi gubitnik je DS", kazala je Pistolova.

Dogovor o podeli mesta samo je preduslov za predstojeće dogovore o izborima i datumu njihovog održavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: