Uhapšeno bivše rukovodstvo Geneksa

Zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšen bivši direktor Geneksa Milorad Savićević (72) i još pet osoba.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2007.

16:40

Default images

Među uhapšenima su i bivši generalni direktori preduzeća "Generaleksport" Petar Novaković i Ivica Lukić, kao i direktorka Centra za pravne poslove Agencije za privatizaciju Ljiljanu Mlađan. Uhapšeni su i bivši direktor Turističkog centra "Kopaonik", koji posluje u sastavu kompanije "Internacional CG" iz Beograda Nebojša Premović, i bivši generalni direktor "Internacionala CG" Vladimir Gajić.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebama službenog položaja oštetili preduzeće, odnosno budžet za 20 miliona evra.

Kako je saopštila policija, sumnja se da su uhapšeni tokom 2004. nezakonito otuđili građevinsko zemljište od 1,2 hektara na Novom Beogradu i prodali ga bez tendera Konzorcijumu "Neimar V, Kemoimpeks i Ivra".

Na tom zemljištu izgrađeni su objekti površine od 25.000 metara kvadratnih. Sumnja se da su na ovaj način privedeni pribavili protivpravnu korist.

Takođe, osumnjičeni su da su vršili i druge zloupotrebe nezakonitim raspolaganjem sredstvima preduzeća i odobravanjem besplatnog korišćenja turističkih usluga u hotelima Grand i Sunčani vrhovi na Kopaoniku.

Time su, navodi policija, oštetili firmu Internacional CG za 4,5 miliona dinara.

Svim privedenima određeno je policijsko zadržavanje.

"Hapšenje neće uticati na Zastavu"

Generalni direktor grupe "Zastava vozila" Zoran Radovjević izjavio je Tanjugu da hapšenje predsednika Upravnog odbora te fabrike Milorad Savićevića neće uticati na njenu privatizaciju.

"Savićević svoju funkciju obavlja bez novčane naknade, o čemu postoji njegova pisana izjava", kazao je Radojević, kao i da "hapšenje Savićevića ne može da nanese štetu toj fabrici niti da na bilo koji način utiče na najavljeno raspisivanje tendera za privatizaciju".

On je naveo da je, po hijerarhiji, iznad funkcije predsednika Upravnog odbora predsednik Skupštine Upravnog odbora koja ima konačnu odluku.

Savićević funkciju predsednika Upravnog odbora grupe "Zastava vozila" obavlja od 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: