Smena zbog odlaska na porodiljsko

Grupa odbornika u opštini Knić pokrenula je inicijativu za smenu predsednice SO zbog odlaska na porodiljsko bolovanje.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2007.

19:20

Default images

Kada je predsednica Skupštine opštine Knić, Snežana Banković Đokić otišla na porodiljsko bolovanje, njen posao preuzeo je njen zamenik. U međuvremenu, zamenik je podneo ostavku, a onda je grupa odbornika predložila smenu predsednice, umesto da izabere novog potpredsednika koji bi je menjao dok je na bolovanju, objašnjava Snežana Banković Đokić.

"Verujem da ovakih slučajeva u Srbiji ima sve više. Radeći ovaj posao već tri godine, prvo kao žena, sada kao majka osećam gnušanje prema samom dopisu koji je stigao od starne određenih ljudi. I verujete mi da nemam neki kometar na sve to", rekla je Snežana Banković Đokić za B92.

Zaštitnik prava građana Saša Janković uputio je odbornicima Knića poruku, a verovatno će ih i posetiti, kako bi ih ubedio da odustanu od inicijative za smenu predsednice skupštine jer takva odluka, kako kaže, ne može da bude legitimna u demokratskom društvu.

"Ustav garantuje posebnu zaštitu porodiljama i deci. I vreme je da sa deklarativnog stanovišta pređemo na praktično. Iako ne može niko uskratiti pravo odbornicima da izaberu pa i da smene svog predsednika, ali ovaj razlog nije prihvatljiv i mislim da će oni to i sami shvatiti", kaže Janković.

Snežana je o inicijativi obavestila odbor za ravnopravnost polova u skupštini Srbije i očekuje da će sledeće nedelje i odbor reagovati povodom ovog slučaja diskriminacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: