"Srbija će kupiti kanader"

Srbija će naredne godine kupiti avion za gašenje požara koji košta nešto više od 20 miliona dolara, najavio Dragan Đilas.

Izvor: Beta

Subota, 22.09.2007.

15:37

Default images

Ministar bez portfelja, zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana, je novinarima rekao da je šteta koju je Srbija pretrpela od požara u 2007. godini oko 40 miliona evra, ali da za razliku od Grčke i Hrvatske, u Srbiji srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Ministar je to izjavio nakon sastanka sa načelnikom Pirotskog okruga Goranom Stamenovićem, predstavnicima preduzeća "Srbija šume" i Policijske uprave Pirot u planinarskom domu u okolini tog grada.

"Ministarstvo koje se bavi koordinacijom NIP-a, zajedno sa ministarstvima poljoprivrede, policije i odbrane će sledeće godine odvojiti sredstva kako bismo predupredili i bar poboljšali taj način gašenja požara", rekao je Đilas.

On je kazao da je sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem postignuta načelna saglasnost da se ulože određena sredstva u remont helikoptera koji mogu da se koriste za gašenje požara.

"U isto vreme ćemo odvojiti sredstva za pošumljavanje i kupovinu neophodne opreme vatrogascima", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: