Dve pretnje silovanjem u dva dana

Beograd dva dana zaredom uznemirava vest o manijaku koji je još jednoj devojci pretio silovanjem.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2007.

16:11

Default images

Muškarac koji je danas sa nožem upao u optičarsku radnju i pretio radnici najverovatnije je ista osoba koja je juče, takođe uz pretnju nožem, silovala drugu devojku, a potom pobegla. Još dramatičnije je da je napasnik i dalje na slobodi. Policija ima fotografiju, ali nije je ustupila medijima. Policija se ovim povodom nije ni oglasila, ali kako saznaje B92, identitet napadača poznat je policiji.

Prema sličnom scenariju kao i juče, napadač je u 10 sati ujutru zapretio 22-godišnjoj devojci iz Beograda, koja se sa pauze za doručak vraćala na radno mesto.

Kada je stigla do optičarske radnje u Ulici Vojvode Stepe, ispred je već stajao nepoznati muškarac. Zajedno su ušli, a on se raspitivao za neke modele naočara koji su bili izloženi.

Nekoliko minuta kasnije, napasnik je izvadio nož i zapretio prodavačici da će je silovati. Od straha, ona se sklonila u ugao prodavnice.

Budući da se prodavnica nalazi na prometnom delu ulice, napadač je odustao od svoje prvobitne namere, pa je tako rešio da opljačka radnju.

Iz kase je izvadio 10.000 dinara, a iz novčanika radnice 5.000 dinara. Uzeo je i njenu ličnu kartu i rekao joj da sada zna gde živi i da ne pokušava da zove policiju.

Kada je pobegao u pravcu Trošarine, prodavačica je pozvala policiju. Inspektori koji su došli pokazali su joj sliku čoveka koji je juče silovao devojku u ulici Maksima Gorkog.

Ona je prepoznala lice sa fotografije i potvrdila da je to napadač koji je i njoj pretio silovanjem i opljačkao radnju.

Podsetimo, nepoznati muškarac silovao je juče prodavačicu u radnji u Ulici Maksima Gorskog u Beogradu.

Muškarac je ušao u radnju i predstavio se kao kupac koji traži pantalone. Prodavačica, koja bila sama u radnji, dodala mu je farmerke koje je tražio.

Tada je on izvadio nož i naterao da sa njim uđe u kabinu za presvlačenje, gde ju je primorao na bludne radnje. Kada je izašao iz kabine, ukrao je i odeću iz radnje i pretio nožem devojci da otvori kasu. Kada je ona to odbila on je sam pokušao da obije kasu.

U prodavnici sigurnosna kamera montirana je u blizini kase i, kada je napadač to primetio, napustio je radnju i pobegao.

"Neadekvatna kazna i neefikasna policija"

Jasmina Nikolić, šefica službe za žrtve Viktimološkog društva Srbije, kaže da sadašnja zakonska regulativa i efikasnost policije ne plaše napasnike.

"Sigurno ni zakonska regulativa nije adekvatna i da ne šalje neku poruku nasilnicima da će biti adekvatno sankcionisani. Sa druge strane, ja smatram da je to totalna neefikasnost policije da se takve stvari dešavaju u centru Beograda", kaže ona.

"Ako govorimo o preventivnoj politici, to bi u svakom slučaju bila pokrivenost kamerama ili ono što se negde priča stalno - o policajcima-pozornicima, koji bi tu poznavali ljude. I naravno kaznena politika, koja bi bila stroža", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: