Osumnjičena majka za nestanak

Posle četiri meseca od nestanka devojčice Madlin Mekeen, osumnjičena je njena majka.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2007.

22:36

Default images

Afera u vezi s sudbinom četvorogodišnje devojčice Madlin Mekeen, koja je za vreme letovanja sa porodicom u Portugaliji pre četiri meseca nestala iz apartmana dok su roditelji večerali stotinak metara dalje, privlačila je veliku pažnju medija, naročito britanskih. Roditelje devojčice primio je čak i papa Benedikt XVI. Juče je u istrazi došlo do drastičnog preokreta, kada je objavljeno da je majka devojčice zapravo glavna osumnjičena.

Onestanku devojčice usledila je ogormna medijska podrška roditeljima i objavljivani su apeli za informacije o devojčici, nuđene velike novčane nagrade, otvarani posebni internet sajtovi, a roditelji su stigli čak i do pape.

Međutim, sada četiri meseca kasnije, majka Kejt Mekeen zvanično je prolašena osumnjičenom za nestanak svoje ćerke: "Kejt Mekeen je otišla u policijsku stanicu na saslušanje pred portugalskom policijom. Rekli su da imaju 22 pitanja za nju i da će je proglasiti zvanično osumnjičenom", kazala je Džastin Mekginis, portparolka podorice Meken.

Policija je odmah po nestanku devojčice u apartmanu našla tragove krvi, a spekuliše se da je krvi bilo i u njihovom automobilu.

Porodica Mekeen poslednja četiri meseca neprekidno boravi u Portugaliji, a portugalska štampa je pozivajući se na nezvanične izvore, tvrdila da policija zaporavo sumnja u istinitost priče Medlinih roditelja.

Pre dve nedelje porodica je tužila portugalski nedeljnik Tal e Kval, koji je pisao da policija pretpostavlja da su roditelji devojčici dali prejaku dozu sedativa, da su je nehotice usmrtili, i da to žele da sakriju od ostatka sveta. Tu verziju policija za sada demantuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: