Bin Laden se obraća Amerikancima?

Al-Kaida priprema nekoliko atentata koji za cilj imaju SAD, upozorio je šef CIA Majkl Hejden.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2007.

08:41

Default images

"Naši analitičari pouzdano tvrde da centralna uprava Al-Kaide priprema atentate širokih razmera protiv SAD", rekao je Hejden obraćajući se članovima uticajnog Komiteta za međunarodne odnose.

"Al-Kaida bira mete za koje zna da bi izazvale veliki broj žrtava, ogromnu materijalnu štetu i imale značajne ekonomske posledice", kazao je šef CIA.

Američka vlada trenutno analizira video snimak koji navodno sadrži poruku vođe Al-Kaide Osame bin Ladena, koju su primili nekoliko dana uoči obeležavanja šeste godišnjice od atentata 11. septembra 2001. godine u Njujorku i Vašingtonu.

Kako tvrdi jedan neimenovani zvaničnik američke vlade, novi video snimak ne sadrži otvorene pretnje SAD i najverovatnije je nastao najranije ovog leta.

Na snimku od oko 30 minuta govori se uglavnom o američkom učešću u ratu u Iraku, a na njegovoj analizi radi više obaveštajnih agencija, rekao je američki zvaničnik.

Bin Laden "ne preti otvoreno" na tom snimku, dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: