Krivične prijave za direktore

Republički inspektor za zaštitu životne sredine Jelena Stanković podnela krivične prijave protiv više direktora pančevačke Azotare.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2007.

10:56

Default images

Oni se terete za krivično delo nepreduzimanja mera zaštite životne sredine od aerozagađenja. Prijave su podnete protiv direktora Azotare Vidmantasa Kučinkasa, državljanina Litvanije, i više direktora pogona kana, karbamida, azotne kiseline i amonijaka tri - Predraga Kovačevića, Komnena Vukovića, Duška Škorića i Predraga Petkovića.

U detaljnom obrazloženju prijave inspektorka navodi da rukovodioci Azotare nisu postupili po njenom nalogu i rešenju od 29. avgusta i nisu zaustavili proizvodnju u četiri Azotarina pogona koja su u utorak 28. avgusta zagadila pančevački vazduh amonijakom.

Pančevački Zavod za javno zdravlje izmerio je tog dana koncentraciju amonijaka u gradu od 141 mikrograma u metru kubnom vazduha, što je iznad dozvoljene vrednosti.

Uprkos nalogu državnog organa da se odmah zaustave Azotarini pogoni, pančevačka fabrika za proizvodnju mineralnih đubriva nastavila je sa radom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: