Skandalozno ponašanje košarkaša

Košarkaški reprezentativac Darko Miličić, posle poraza od Grčke, nizom psovki i uvreda odgovorio na pitanje novinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2007.

17:24

Default images

Miličić, noseći nacionalni dres Srbije, na molbu novinara da komentariše utakmicu odgovorio je nizom grubih psovki i uvreda na račun sudija, a Košarkaški savez Srbije zbog toga je kažnjen s 10.000 evra. Izjavu Darka Miličića, u necenzurisanoj i nemontiranoj verziji, možete pogledati ovde:



Predsednik kompanije Si&Si Vojin Đorđević rekao je da će sa zadovoljstvom platiti kaznu jer je "bio pored terena i video o kakvoj se sudijskoj krađi radilo".

Darko Miličić je igrao pod zastavom Srbije, a bivši reprezentativac Aleksandar Đorđević kaže da su košarku ranije igrali sasvim drugačiji ljudi. Đorđević, koji tokom 20 godina bavljenja sportom nije napravio nijedan incident, iznenađen je takvim ponašanjem mlađih kolega.

"Ne bih mogao ništa drugo da kažem osim da osudim. Mislim da to nije način, pogotovo u jeku prvenstva. To su stvari koje treba sačuvati za ulicu, zatvoriti se u sobu i izreći tako nešto ako misliš da će ti biti lakše, ali to niko ne traži od tebe i niko ne opravdava. To nije način da se izgubi utakmica i pogotovo nije način da se dođe do pobede jer pobednik mora da bude veliki, veliki i kada gubi", kaže on.

Ponašanjem košarkaša šokirana je i ministatrka sporta Snežana Samardžić-Marković. "Mislim da je to izuzetno važno zato što su naši reprezentativci uzor mladima i kao takvi moraju da ponesu i odgovornost prema onom šta rade, kako postupaju i šta govore. Mislim da ni mediji ne treba da prenose, kad se već desi takav incident, da se to ne širi jer mladi to gledaju, deca to gledaju i to je ružan javni diskurs", kaže ona.

Socijalni psiholog Bora Kuzmanović kaže da se nova košarkaška elita ne može porediti sa zlatnim dobom srpske košarke, jer su danas i vremena drugačija.

"To su momci koji su rasli u uslovima kada je došlo do raspadanja moralnih normi i to na izvestan broj ljudi, uz ostale uslove, ima uticaja tako da oni imaju kratak fitilj, sklonost da se na takav način izražavaju u takvim situacijama", kaže on.

Košarci Srbije sada sledi jednogodišnja pauza pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Do tada bi KSS morao, po svemu sudeći, sem igrom, da se pozabavi ponašanjem igrača i zapita se ko može da nastupa u dresu reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: