Ilić: Ugovor javan kad Vlada glasa

Velimir Ilić kaže da će ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega biti objavljen ako Vlada tako odluči. Koncesionar protiv.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2007.

13:38

Default images

"Vlada Srbije nije nikada glasala, ni odlučila o tome da se ugovor o koncesiji Horgoš-Požega objavi na sajtu. Pitao sam premijera, on mi je rekao da su konsultacije oko toga u toku", rekao je ministar za infrastrukturu Srbije u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

"Ja ne mogu ugovor da objavim, jer ne mogu da platim eventualnu odštetu, koja je velika. Vlada može da ga objavi i da plati eventualnu odštetu koncesionaru", izjavio je Ilić.

Ilić je rekao i da je ugovor o prodaji Sartida ukraden.

"Da li znate da je ugovor o prodaji Sartida ukraden? Nema ga nigde. Ne postoji. Ja, kao ministar, imam neke obaveze da izvršim prema Ju-Es Stilu. Kada je Vlada donela zaključak da se te obaveze ispune, nema ugovora u kome to piše", rekao je Ilić.

Ilić je dodao da je obaveza bila da država napravi deo pruge do pristaništa, ali da sada kompanija Ju-Es Stil prihvata da sama napravi tu prugu, "samo da ne pokažu ugovor".

Prema rečima Ilića, ugovora nema u arhivi Vlade Srbije, a u Ju-Es Stilu kažu da nemaju taj ugovor.

Koncesionar protiv objavljivanja

Koncesionar na projektu izgradnje autoputa Horgoš-Požega "FCC Construccion S.A" dostavio je odgovor na pismo potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića, povodom inicijative da se Ugovor objavi na veb-sajtu Vlade Srbije.

U odgovoru se navodi da se koncesionar "i dalje čvrsto protivi nameri Vlade Republike Srbije da učini Ugovor dostupnim za javnost“, kaže se u saopštenju kabineta potpredsednika Vlade.

Koncesionar se poziva na član 24.2 koji reguliše poverljivost Ugovora.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, tim povodom, ističe da je razočaran odgovorom koncesionara. Đelić napominje da će se založiti da građani dobiju sve odgovore u vezi sa tim ugovorom. Vlada Srbije će insistirati da koncesionar izvršava sve obaveze po Ugovoru na transparentan način, smatra Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: