Indija-Inđija

Indijski investitori zainteresovani da jedan "tehnološki park" premeste u Srbiju. Inđija se nameće kao najbolja lokacija za realizaciju projekta.

Izvor: FoNet

Utorak, 31.07.2007.

11:10

Default images

Ekipa Ministarstva ekonomije, kojoj će se pridružiti državna sekretarka za ekonomske odnose sa inostranstvom Jasna Matić i predsednik opštine Inđija Goran Ješić, posetiće početkom avgusta Indiju, piše novosadski Dnevnik.

Pismo o namerama indijskih investitora stiglo je do ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, čime je otvorena zanimljiva priča koja bi mogla da rezultira najvećim investicionim projektom u istoriji Srbije. Indijci su već bili u poseti, obišli nekoliko lokacija, a uži izbor sveo se na Inđiju i Pećince.

"Mislim da smo mi znatno spremniji za tako nešto", izjavio je Ješić, kao i da je "projekat izuzetno složen i zahteva dobru pripremljenost, vrhunsku organizaciju i sveobuhvatan angažman, ne samo lokalne administracije, već i pokrajine i države".

Ješić smatra da bi realizacija ovog posla iz temelja izmenila predstave o srpskoj ekonomiji.

Kako je rekao, reč je o najsavremenijim informatičkim tehnologijama, što bi doprinelo ne samo sveopštem zamahu domaće privrede, već i kreiranju potpuno novih kadrovskih profila u Srbiji.

Za sada su najozbiljniji problem garancije jer je reč o ogromnim kompleksima zemljišta.

Inđija, koja je najdalje otišla u koncipiranju industrijskih zona i koja ima izgrađenu kompletnu komunalnu infrastrukturu, svakako se s razlogom nudi kao najozbiljniji kandidat za realizaciju ovog velikog projekta, piše Dnevnik.

Indija je jedna od vodećih zemalja u svetu po brzini ekonomskog razvoja i prednjači u organizaciji tehnoloških parkova. U njima su smeštene najpropulzivnije svetske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: