Protest Izraela zbog HRT-a

Ambasador Izraela u Hrvatskoj traži da Jadranka Kolarević zbog antisemitizma više ne bude članica Upravnog odbora HRT-a.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.07.2007.

08:04

Default images

"Iznenađen i duboko zaprepašćen zbog antisemitskog istupa Jadranke Kolarević na sednici Veća HRT-a 13. jula, tražim trenutnu istragu i, ako bude potrebno, sudski postupak", navodi se u saopštenju ambasadora Šmuela Meiroma.

Jadranka Kolarević je na zahtev direktora Centra Simon Vizental iz Jerusalima Efraima Zurofa za osudu snimka koncerta proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona na HRT-u, izjavila da Zurof upozorava i podseća hrvatsku javnost na vreme NDH, ustaške logore i stradanja Jevreja u tim logorima, ali i da zaboravlja da vojska njegove zemlje gotovo svakodnevno ubija Palestince na njihovoj zemlji, ruši im kuće, napada i razara Liban, a sve po modelu blickrig, za koji se zna ko ga je smislio.

Ona je prozvala Zurofa zbog toga što nije protestovao "kada je srpska paravojska ušla u Vukovar, noseći četničku zastavu pod kojom je 1941. u Srbiji i uz veliku pomoć te zastave i ideologije, put Berlina krenula poruka Hitleru da su Srbija i Beograd oslobođeni od Jevreja".

Komentarišući zahtev ambasadora Izraela, direktor HRT-a Vanja Sutlić je za index.hr izjavio da se ono što nije dozvoljeno javnim ličnostima i političarima u Hrvatskoj u odnosu prema HRT-u odnosi i na goste u Hrvatskoj i da nije preporučljivo na taj način komunicirati s HRT-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: