Slučaj Anje Grahovac pred Komorom

Direktorka Lekarske komore Tatjana Radosavljević kaže da će smrt devojčice biti prvi slučaj koji će razmatrati Sud časti LKS-a.

Izvor: Beta

Sreda, 04.07.2007.

17:51

Default images

Ona je navela da je "Sud časti Lekarske komore Srbije, kao organ Komore koji je po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, po Zakonu o komorama i po Statutu Komore, jedini nadležan za rešavanje slučaja Anje Grahovac i ostalih sličnih slučajeva".

Radosavljevićeva je, međutim, ukazala da još nisu formirani svi organi Lekarske komore Srbije, da će se formiranje završiti tek početkom 2008. godine i da će tada na dnevnom redu prvo biti slučaj Anje Grahovac.

"U januaru 2008. godine, po završetku upisa lekara u registar i licenciranju, Skupština Lekarske komore Srbije izabraće članove Etičkog odbora i sudije sudova časti te komore. Odmah po izboru, ovi organi će početi sa radom", piše u saopštenju.

Ona navodi da rukovodstvo Komore i članovi Skupštine "nemaju zakonsko pravo da se bave poslovima Suda časti Komore, niti da na njihov rad uticu na bilo koji način".

Zbog toga, prema rečima Tatjane Radosavljević, "nisu sasvim jasne" izjave ministra zdravlja Srbije Tomice Milosavljevića o Komori, ni njegovi pozivi da Komora po hitnom postupku održi sednicu o slučaju Grahovac.

Milosavljević je nedavno izjavio da je nečuveno i neprimereno reagovanje lekarskih udruženja povodom smrti Anje Grahovac, i da bi on, da je na mestu direktora Lekarske komore Srbije, dao sve od sebe da se taj slučaj razmotri što pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: