"Godina jednakih mogućnosti"

Rasim Ljajić najavljuje početak kampanje "Godina jednakih mogućnosti", čiji je cilj pomoć osobama sa invaliditetom.

Izvor: FoNet

Sreda, 04.07.2007.

14:21

Default images

Ministar za rad i socijalnu politiku je na konferenciji za novinare rekao da je tema pomoći i integracija osoba s invaliditetom u društvo od prioritetnog značaja za Ministarstvo. "Nema demokratizacije društva bez humanizma i vere građana, posebno onih sa posebnih potrebama, u svoju državu", rekao je Ljajić.

On je najavio da u narednom periodu Srbiji predstoji potpisivanje i ratifikovanje Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom, kao i osnivanje Saveta za osobe sa invaliditetom.

Ljajić je istakao da je 20 odsto invalida među najsiromašnijim građanima Srbije, a da oko 70 odsto osoba sa invaliditetom prima neku vrstu naknade.

"To su mala primanja, ali ono što možemo da uradimo je da ona barem budu redovna", rekao je Ljajić i istakao da on ne može da obećava nešto više samo da bi se nekome dopao.

Ljajić je naveo da Ministarstvo ovu kampanju realizuje u saradnji sa svim ministarstvima, Narodnom kancelarijom predsednika Republike i nevladinom organizacijom Centar sa demokratizaciju i integraciju.

Direktorka Narodne kancelarije Tanja Pašić podsetila je da se ta kancelarija u prethodnom periodu bavila pojedinačnim problemima osoba sa posebnim potrebama i da je veoma važno da se to pitanje sistemski rešava.

Poslanica G17 plus Gordana Rajkov zadovoljna je što, kao osoba sa teškim invaliditetom, može da učestvuje u radu Skupštine Srbije.

Rajkovljeva je istakla da se trudi da svi zakoni i ostali akti koji se donose u sebi sadrže odredbe koje će olakšati položaj osoba sa posebnim potrebama.

Deo kampanje "Godina jednakih mogućnosti" jesu i promotivni spotovi na kojima, pored poznatih javnih ličnosti, učestvuju i osobe sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: