Nastavlja se štrajk mašinovođa

Širom Nemačke jutros je nastavljen juče započeti štrajk mašinovođa. Prema navodima sindikata, danas ih je štrajkovalo oko 1.000.

Izvor: Beta

Sreda, 04.07.2007.

12:15

Default images

Za danas je najavljen razgovor predstavnika sindikata sa upravom Nemačke železnice. Štrajkovi su u više regiona u zemlji doveli do velikih zakašnjenja ili potpune obustave gradskog, regionalnog i međuregionalnog železničkog saobraćaja, pa su, kao i juče, na desetine hiljada zaposlenih kasnile na posao.

Mašinovođe, organizovane u sopstveni sindikat GDL, traže da Nemačka železnica sa njima sklopi poseban tarifni ugovor, kao i da povećanje plata iznosi do 31 odsto. Drugi sindikati koji okupljaju zaposlene na železnici traže povećanje plata od sedam odsto.

Mašinovođe u Nemačkoj zarađuju mesečno između 1.970 i 2.142 evra bruto. Sindikat zahteva da najniža plata za taj odgovoran posao iznosi barem 2.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: