RRA potvrdila ranije odluke

Savet Republičke radiodifuzne agencije doneo je niz odluka kojima se potvrđuju odluke tog tela od pre godinu dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2007.

16:16

Default images

Tada su izdate dozvole za emitovanje televizijskog programa na nacionalnom nivou i na području Beograda. Nakon što je Vrhovni sud Srbije prošle nedelje uvažio žalbu nemačke televizije RTL i poništio dva rešenja Republičke radiodifuzne agencije u vezi sa dodelom nacionalnih TV frekvencija, Savet RRA je ponovio postupak i po drugi put odbio RTL.

Odbijeni su i prigovori Televizije Palma za emitovanje na području Beograda i šest radio stanica.

Svih devet članova saveta RRA su jednoglasno odbacili kritike Vrhovnog suda Srbije i saglasili se da ovaj sud ne razume čime se bavi jedno nezavisno regulatorno telo, pa zato brka rad RRA sa nekom inspekcijom.

Član Saveta Svetozar Stojanović rekao je da Vrhovni sud nije razumeo nadležnosti i funkciju Radiodifuznog saveta.

"Nije posao suda da dodeljuje frekvencije niti razmatra kriterijume po kojima su one dodeljene, oni prosto nisu shvatili šta zapravo
znači nezavisno regulativno telo", rekao je on.

"Zabrinuti smo ovim odlukama Vrhovnog suda, kojim se ponovo budi nova ili stara piraterija i tamo gde smo u potpunosti uspeli da definišemo odnose u Beogradu mi ponovo imamo pojavu piraterije", kaže Vladimir Cvetković, član saveta RRA.

Članovi Saveta RRA su na kraju sednice usvojili odluku da se izda trajni nalog o apsolutnoj zabrani emitovanja nelegalnih emitera na teritorijama na kojima su dodeljene dozvole.

Predsednik Saveta RRA rekao je da će ovom odlukom nelegalni emiteri biti ugašeni uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova, i naglasio da je to jedini način da se zaustavi piraterija.

Članovi saveta RRA su saopštili da u svim odlukama učestvuju svi ravnopravno, iako su u medijima bili eksponirani samo predsednik i potpredsednik RRA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: