Saobraćajni kolaps posle koncerta

Na putevima od Inđije nekoliko sati trajala saobraćajna blokada posle koncerta kalifornijske grupe Red hot čili pepers.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2007.

07:25

Default images

Jedan od najvećih rok-događaja u Srbiji do sada, koncert kalifornijske grupe Red hot čili pepers, u Inđiji je okupio skoro 100.000 ljudi, a saobraćajni kolaps posle koncerta trajao je do ranih jutarnjih sati. Prema organizatorima, za kilometarske kolone automobila odgovorna je saobraćajna policija, ali i broj automobila duplo veći od očekivanog.

Od poslednje pesme na koncertu, pa do dolaska kući pojedinim posetiocima je trebalo više od sedam sati. Tek oko 6.00 iz Inđije su otišli poslednji posetioci. Do gužve na parkingu pored mesta na kom je održan koncert i zastoja na prilaznim putevima Inđiji, kako objašnjavaju nadležni u opštini, došlo je jer su se dežurni policajci sklonili od jake kiše koja je počela da pada po završetku koncerta, pa niko nije regulisao saobraćaj.

Iako su organizatori nedeljama unapred znali koliko ljudi će krenuti ka Inđiji, saobraćajni kolaps nastao posle koncerta ukazuje da nisu bili spremni. Predsednik opštine Goran Ješić objašnjava da je problem u tome što je većina ljudi, i pored apela, na koncert došla privatnim vozilima, pa je umesto očekivanih 7.000, u Inđiju stiglo 18.000 automobila.

"Imali smo problema sa saobraćajnom policijom, koja, i pored dogovora, nije regulisala saobraćaj posle koncerta, što se ne može očekivati od redara. Za izlazak 18.000 automobila sa parkinga uvek vam treba oko tri sata", kaže Ješić.

Prema rečima nadležnih, najveću gužvu napravili su košarkaš Vlade Divac sa svojim vozilom i osoblje Egzita, koje je u jednom trenutku preprečilo dizalicu na put.

Ipak, dan posle koncerta, Goran Ješić je zadovoljan organizacijom koncerta. Najvažnija je bila bezbednost posetilaca i u tome smo uspeli, kaže Ješić. "Mi sm o obećali svim roditeljima dece koja će doći na koncert da će biti sigurna. Na koncertu nije bilo nijednog teže povređenog, iako je na koncertu bilo 100.000 ljudi", kaže Ješić.
Koncert u Inðiji (Beta)
Osim saobraćajnog kolapsa, posetioci su imali zamerke i na trajanje koncerta, koji je, umesto najavljena dva sata, trajao sat vremena i 20 minuta, uključujući jedan bis. Posle saznanja da neće biti drugog bisa, ogorčeni fanovi reagovali su zvižducima i bacanjem plastičnih flaša na binu. Nezvanično, kao razlog se pominje sukob organizotora iz Egzita s menadžmentom benda, a prema tim nezvaničnim informacijama do sukoba je došlo kad je menadžment video koliko je karata zaista prodato.

Sonja Milošević iz tima Egzita demantuje te informacije i objašnjava da je koncert trajao kraće samo zbog kiše. "Bend je planirao da odsvira 16 pesama, a tokom koncerta je direktno iz Kalifornije javljeno da se u Srbiji očekuju vremenske nepogode, pa je zbog bezbednosti benda odlučeno da koncert bude skraćen", kaže ona.

Dom zdravlja u Inđiji naveo je u izveštaju posle koncerta da je juče bilo 220 intervencija, najviše zbog iscrpljenosti i vrućine.

Iza 100.000 posetilaca koncerta ostalo je 10 tona smeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

248 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: