Dinkić: Smena direktora TOS-a

Ministar Mlađan Dinkić najavio je da će direktor Turističke organizacije Srbije (TOS) Miodrag Popović biti smenjen.

Izvor: Beta

Sreda, 20.06.2007.

15:31

Default images

"Direktor TOS-a će biti promenjen zbog kontraverzi koje su pratile njegovo postavljanje na tu funkciju", rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja na konferenciji za novinare i naveo da će za direktora biti postavljen neko ko će bolje predstavljati interese turizma Srbije u svetu.

Dinkić je demantovao tvrdnje da će TOS biti ukinut i naglasio da je neophodno da ta organizacija bude još aktivnija.

Popović je postavljen na funkciju direktora TOS-a 1. juna 2006. godine, kada je sa tog mesta, prema odluci Vlade Srbije smenjena Milica Čubrilo. Popović je do tada bio savetnik za medije ministra trgovine, turizma i usluga.

Čubrilova je izjavila da je smenjena na inicijativu tadašnjeg ministra turizma Bojana Dimitrijevića, koji je ocenio da je "nestručna" da uspešno sprovede Strategiju razvoja turizma.

Miodrag Popović nije želeo da komentariše današnju najavu ministra Dinkića da će biti smenjen.

Nove privatizacije i investicije

Mlađan Dinkić najavio je danas da će do 1. jula biti završena startegija privatizacije "Geneksa" i "Geneks hotela", koji će biti odvojeno ponuđeni na prodaju.

On je najavio i privatizaciju hotela "Slavija" i kazao da će lično proveriti šta se dešava sa hotelom "Jugoslavija".

Ukupan budžet za turizam za 2007. godinu iznosi 4,08 milijardi dinara što je 3,5 puta više nego prošle godine, izjavio je Dinkić.

On je kazao da se ove godine očekuje devizni prihod od turizma veći od 500 miliona dolara i da je cilj je da do kraja mandata Vlade taj prihod bude veći od milijardu dolara.

Dinkić je najavio da će u planinski i rečni turizam, jezera i banje biti uloženo tri milijarde dinara i da će se podjednako voditi računa o nacionalnim i lokalnim projektima.

Preduzeće "Skijališta Srbije" investiraće preko 15 miliona evra u modernizaciju i izgradnju nove skijališne struktrure na četiri planine: Zlatiboru, Kopaoniku, Divčibarama i Staroj planini.

On je naveo da je nephodno iskoristiti potencijale Dunava, u šta će biti uloženo 7,5 miliona evra. To uključuje i zaštitu Srebrnog jezera i izgradnju pristaništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: