Lavrov: Iranske rakete nisu pretnja

Rusija smatra da iranske rakete ne predstavljaju nikakvu pretnju, izjavio u Teheranu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Beta

Sreda, 20.06.2007.

19:02

Default images

"Mi ne vidimo nikakvu pretnju Irana", rekao je Lavrov novinarima u Teheranu gde je učestvovao na sastanku šefova diplomatije zemalja kaspijskog regiona.

Rusija, kako je rekao, ne shvata zašto se postavljanje američkog raketnog štita u Evropi opravdava time da iranske rakete predstavljaju pretnju.

Rusija je nedavno pozvala Vašington da "zamrzne" projekt širenja antiraketnog štita na Evropu kojim je predviđeno postavljanje radara u Češkoj i Poljskoj.

Ministri odbrane Rusije i Azerbejdžana potvrdili su danas spremnost svojih zemalja da američki antiraketni štit bude postavljen u ruskoj bazi u Azerbejdžanu.

Vašington razmatra predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o postavljanju radara u Azerbejdžanu umesto u Češkoj i Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: