Kasparov strahuje za bezbednost

Bivši svetski prvak u šahu Gari Kasparov brine za svoju bezbednost zbog kritika na račun Vladimira Putina.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2007.

11:00

Default images

Kasparov je rekao da će morati da prevaziđe strahove i nastavi opozicioni rad u Rusiji kao lider Ujedinjenog građanskog fronta, socijalnog pokreta koji je deo opozicione koalicije Druga Rusija.

"Ja sam ljudsko biće. Imam svoje strahove, za svoju fizičku bezbednost, za one koje volim", rekao je Kasparov, ali je dodao da kao jedan od opozicionih lidera ne može da zanemari strahove koje imaju i drugi koji se bore protiv režima Vladimira Putina, predsednika Rusije.

"Rusija je danas policijska država maskirana u demokratiju, to je maska koju su stavili pred međunarodnom javnošću", rekao je Kasparov i pozvao lidere "slobodnog sveta" da prekinu licemerstvo i obezbeđivanje demokratskog kredibiliteta Putinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: