Uključen i predstavnik Vojvodine

Ministar Milan Marković kaže da će vojvođanska vlast imati predstavnika u grupama za izradu zakona iz oblasti lokalne samouprave

Izvor: Beta

Sreda, 20.06.2007.

14:52

Default images

Ministar za upravu i lokalnu samoupravu je, posle sastanka sa vojvođanskim sekretarom za lokalnu samoupravu Emilom Fejzulahijem, rekao novinarima da bi bilo "politički nekorektno da se bez konsultacija sa Pokrajinom odlučuje o pitanjima čiji će se efekti osetiti i na teritoriji Vojvodine".

Marković je precizirao da mnoge teme koje se tiču seta zakona o lokalnoj samoupravi proizlaze iz Ustavnog zakona i da je važno učesće predstavnika Pokrajine u njihovoj izradi. To su zakoni o lokalnoj samoupravi, lokalnim izborima i teritorijalnoj organizaciji.

"Važno je da tim zakonima predupredimo stvaranje problema u lokalnim samoupravama, kao što su blokade rada lokalnih parlamaneta ili neizvršavanje obaveza od strane izabranih organa u lokalnim samoupravama", rekao je ministar.

Emil Fejzulahi je rekao da se sa Markovićem danas dogovorio da se zajednički rešavaju problemi u pojedinim vojvođanskim opštinama. Fejzulahi je podsetio da opštinama Zrenjanin i Kula upravljaju privremeni organi koje je postavila Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: