Da akademci postanu preduzetnici

80 studenata Beogradskog univerziteta završilo je kurs koji treba da im pomogne da sami započnu posao.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.06.2007.

18:28

Default images

Završna radionica projekta "Napredni program za preduzetništvo", uz dodelu 80 sertifikata polaznicima, održana je na beogradskom Elektrotehničkom fakultetu.Cilj tog programa je ohrabrivanja akademaca da sami započnu posao. U toku treninga, za deset dana rada, obrađene su glavne komponente preduzetništva, od stvaranja dobrih ideja i pravljenja biznis plana, rečeno je na skupu.

Projekat je finansirala Evropska unija, a realizavala Evropska agencije za rekonstrukciju.

To je pilot projekat Elektrotehničkog fakulteta u koji su uključeni studenti završnih godina tehničkih fakulteta, sa ciljem da se pomogne da se razvije veština preduzetništva na tim fakultetima.

Odluka da se započne sopstveni posao jedna je od najvećih a možda i najtežih, jer predstavlja izazov koji može da donese uspone i padove, naizgled nepremostive prepreke, ali i velika dostignuća, rekla je polaznicima rukovodilac projekta Vladana Likar-Smiljanić.

"Ukoliko ste sebi postavili ovaj cilj, onda treba dobro da upoznate sebe, da steknete određeno znanje i razvijete veštine potrebne za vođenje sopstvenog preduzeća", poručila je Vladana Likar-Smiljanić.

Skupu su prisustvovali ministarka telekomunikacija i informatičkog društva Aleksandra Smiljanić i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević.

Prisustvovali su i Dejvid Miler, iz tima ECORYS, zaduženog za sprovođenje "Programa podrške razvoju preduzeća i preduzetništva" u Srbiji, u okviru kojeg se realizuju projekti koje finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju, i drugi gosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: