Privedeno 226 imigranata iz Afrike

Španska policija privela 226 ilegalnih imigranata iz Afrike koji su pokušali da se sa tri broda iskrcaju kod Kanarskih ostrva.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

17:48

Default images

Među tim imigrantima njih 100 je prispelo tokom noći na ostrvo Tenerife, 94 je uhvaćeno jutros u trenutku kada su čamcima stigli u blizinu ostrva Gran Kanarija, a 32, među kojima jedno maloletno lice, iskrcalo se na ostrvu Lansarote, saopštila je lokalna organizacija Crvenog krsta.

Predstavnici Crvenog krsta su naveli da se broj ilegalnih imigranata poslednjih nedelja povećava i da su ovi koji su pristigli danas lečeni od hipotermije, prenela je agencija AP.

Prošle godine, više od 30.000 ilegalaca koji traže bolji život u Evropi uhvaćeno je u prepunim čamcima nadomak španskih Kanarskih ostrva.

Dnevnik "Mundo" je naveo da ilegalci po cenu života pokušavaju da se domognu obale Španije i posla u Evropi, kao i da mnogi među njima na tom putu stradaju.

Oni koji se domognu kopna, a bez papira su, španske vlasti zadrže 40 dana, posle čega ih puštaju bez dozvole za boravak i rad, a one koji imaju dokumenta deportuju u zemlju porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: