Zabrana za "golišave" bilborde

Vlasti Grčke zabranile reklame s golišavim devojkama na bilbordima pored autoputeva.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

10:33

Default images

Vlasti su naložile uklanjanje tih bilborda posle sve brojnijih dokaza da reklame s provokativnim fotografijama povećavaju broj nesreća. Zagovornici zabrane takvih bilborda u neposrednoj blizini većih saobraćajnica tvrde da vozače ometaju fotografije oskudno odevenih ženskih modela.

Inicijativu za uklanjanje reklama pokrenuo je atinski advokat Atanasios Ciokos, koji je prošle godine udario u reklamni pano na jednoj atinskoj aveniji i u toj nesreći izgubio sina. Ciokos se od tada zalaže za kažnjavanje marketinških agencija.

"Mnogi od plakata ne samo da zaklanjaju semafore i saobraćajne znake, nego su i postavljeni protivzakonito. Reklame su uzrok čak 10 odsto svih saobraćajnih nesreća u gradu", rekao je portparol saobraćajne policije u Atini.

Na grčkim saobraćajnicama svake godine se dogodi 22.000 nesreća, u kojima život izgubi više od 2.000 ljudi, a oko 4.000 njih zadobije teške telesne povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: