Otkrivena pedofilska mreža

Policija Velike Britanije saopštila da je otkrila mrežu pedofila na Internetu. Baza na jednom poljoprivrednom imanju.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

07:34

Default images

Policija je navela da je tokom operacije otkriveno 700 osumnjičenih za pedofiliju u svetu i da je spaseno 31 dete. Istraga je vođena 10 meseci, u saradnji s vlastima 35 država.

Autor sajta, 28-godišnji Britanac koji živi na imanju u Safolku, na jugoistoku Engleske, uhapšen je u septembru. Timoti Dejvid Martin Koks je na sudu priznao da je kriv po devet tačaka optužnice i osuđen je juče na neograničen zatvor, dok stručnjaci ne odluče da li bi njegovo oslobađanje predstavljalo opasnost.

Koks je uhapšen u septembru prošle godine, posle duge istrage. Ne gaseći sajt koji je Koks imao i koristeći njegov identitet na Internetu, policiji je uspelo da se ubaci u pedofilsku mrežu.

"Današnji dan dokazuje ono o čemu neko vreme govorim i što bi trebalo jasno da zastraši napadače. Ne odlazite na Internet, ne pokušavajte da povredite našu decu jer ćemo vas tražiti i naći i ispostaviti vam račun", rekao je Džim Gejmbl, direktor Službe za sprečavanje zlostavljanja dece i Internet zaštitu.

Policija je utvrdila da su se pedofili uključivali na Internet i dolazili u sobu za razgovor "Deca su svetlo naših života". Tamo su razmenjivali brutalne snimke seksualnog zlostavljanja dece. Među najstrašnijim zlostavljanjima je slučaj silovane petogodišnje devojčice ili trogodišnje devojčice zlostavljane nožem.

Na računaru Dejvida Koksa nađeni su više od 76.000 fotografija dece i više od 1.100 video snimaka s decom, koji ukupno traju više od 300 sati.

Ostalo je nejasno da li se neko od oslobođene dece, od kojih su neka bila stara svega nekoliko meseci, nalazi na listi nestalih osoba, i gde i kako su deca nađena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: