Milosavljević o zdravstvu

Ministar zdravlja kaže da je jedan od prioriteta Ministarstva zdravlja "pacijent u centru zdravstvenog sistema".

Izvor: Beta

Utorak, 19.06.2007.

16:14

Default images

Tomica Milosavljević kazao je, otvarajući danas regionalnu konferenciju o zaštiti prava pacijenata, "da ništa ne vredi da se sagradi najsavremenija zgrada sa najnovijom tehnologijom, ako pacijent ne ume da se snađe unutra". On se obratio učesnicima konferencije, među kojima su bili svi direktori zdravstvenih ustanova i predsednici komisija za unapređenje kvaliteta iz Beograda.

On kaže da je od juna 2002. godine u zdravstveni sistem Srbije uložano 350 miliona evra, a da se do 2011. godine planiraju ulaganja od oko pola milijarde evra. Milosavljević je rekao da su plate svim zdravstvenim radnicima u 2006. godini porasle 40,5 odsto.

"Bojim se da je ono što ništa ne košta postao ozbiljan problem", kazao je on i podsetio zaposlene u zdravstvu na osnovna pravila u odnosima sa pacijentom, a to su pristojnost, korektnost, otvorenost i nepristrasnost. Taj odnos je "naš glavni problem", rekao je Milosavljević.

U okviru kampanje, čiji je slogan "Imate pravo", održaće se još tri regionalna sastanka - u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Osnovni cilj kampanje je informisanje široke javnosti o pravima pacijenta na dostupnost zdravstvenog sistema, na informisanje pre intervencije, na slobodu izbora, poverljivost i privatnost informacije, samoodlučivanje i pristanak, uvid u medicinsku dokumentaciju, tajnost, prigovor i naknadu štete.

Jednomesečna kampanja obuhvatiće emitovanje TV-spotova, bilborde, distribuciju edukativnih brošura, postere u zdravstvenim ustanovama, print kampanju i prisustvo u štampanim i elektronskim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: